Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Start pierdut de Alba Iulia
Vi 16 mai 2008 12:34:25 +0300


Start pierdut de Alba Iulia
Stiri Alba Iulia : Noul Spital Judetean de Urgenta

Procedurile de licitatie pentru construirea celor 32 de spitale noi din tara au fost demarate in 5 mai. Alba Iulia se regaseste si ea in planurile Ministerului Sanatatii Publice pentru construirea unui spital judetean de urgenta, dar licitatia pentru aceasta noua unitate spitaliceasca a fost contestata si termenul de licitatie aminat.


Ministerul Sanatatii va investi 2,7 miliarde de euro in urmatorii patru ani pentru construirea a 32 de spitale noi, printre ele spitale regionale de urgenta, spitale judetene de urgenta si spitale municipale, orasenesti si comunale. La Alba Iulia exista Studiul de Fezabilitate al acestui nou spital si a fost ales si amplasamentul pentru acesta, locul viran din spatele fostei fabici de covoare din Alba Iulia. Licitatia pentru lucrarile care se vor realiza in Alba Iulia a fost insa contestata de unul dintre investitori, startul fiind, astfel, pierdut.


Start contestat


Potrivit prefectului Dan Coriolan Simedru, caietul de sarcini pentru organizarea licitatiei a fost aprobat de mai bine de o luna, iar licitatia trebuia sa aiba loc pe data de 5 mai. Nu s-a intimplat insa asa, deoarece conform aceleiasi surse, una dintre firmele inscrise a depus o contestatie privind termenele stabilite. “Una dintre firme a depus o contestatie care se afla la ora actuala, la Comisia Nationala pentru Solutionarea Contestatiilor care va stabili daca aceasta este sau nu justificata. Nu stiu cit va dura pina se va da un verdict, dar termenul legal este de 30 de zile. In ce priveste termenul de incepere a lucrarilor dupa organizarea licitatiei, asta depinde de prioritatile stabilite de Ministerul Sanatatii legat de alocarea fondurilor necesare constructiei celor 18 spitale de urgenta din tara incluse in acest program. Oricum, termenul de executie stabilit de Guvern este de trei ani. Principal este ca acest obiectiv se va realiza si pot sa spun ca, pentru noi, asta nu constituie o urgenta. Avem un spital judetean si pot sa afirm fara teama de a gresi ca Spitalul Judetean Alba sta mult mai bine decit multe alte spitale similare din tara”, a declarat prefectul Dan Coriolan Simedru.


Initiativa benefica


Construirea unui nou spital judetean de urgenta la Alba Iulia care sa deserveasca populatia judetului este o initiativa apreciata atit de autoritati, cit si de pacienti. Acesta urmeaza sa fie construit in urmatorii patru ani cu fonduri de la Ministerul Sanatatii. Actualul spital judetean de urgenta va deveni, la finalizarea noii unitati spitalicesti, spital municipal si va functiona in continuare.

Calin Potor


“Din pacate pentru Romania, este mult patru ani de zile, dar, daca totul va merge cum este preconizat, actualul spital va deveni, cel mai probabil, spital municipal si va deservi in continuare populatia pe toate domeniile medicale si mai ales pe domeniile medicale care nu sint clasate ca domenii de urgenta, cum ar fi dermatologie si altele. Cea mai mare problema care se va pune la acea data va fi cea de personal, deoarece cu doua spitale mari la Alba Iulia numarul medicilor va trebui sa fie mai mult decit dublu fata de cel actual”


Sursa : Unirea : Alba Iulia


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Start pierdut de Alba Iulia
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti